Rusi grade fabriku za recikliranje guma

Bez autora
Feb 10 2011

Ruska firma Regrez KSP namerava da u Braneškom Polju, podno Zlatibora, gradi fabriku za reciklažu guma. U toj fabrici poštovali bi se najviši standardi Evropske unije, te je vrednost te investicije, koja je gotovo izvesna, oko deset miliona evra. Buduća fabrika nalazila bi se na lokaciji na kojoj je nekada bio izbeglički centar i trebalo bi da se u njoj zaposli 30, a u dogledno vreme taj broj bi se povećao na 300 radnika. Ruski privrednici bili su nedavno na Zlatiboru i odabrali tu lokaciju. Potreban im je plac od 70 do 100 ari, a ta lokacija im je zanimljiva jer je potpuno komunalno opremljena, u blizini su pruga i magistralni putevi koji vode prema Crnoj Gori i Bosni. Ruskim partnerima čajetinska opština ponudila je 300 evra po aru, što su oni načelno prihvatili...

Rusi grade fabriku za recikliranje gumaPredsednik opštine Čajetina Milan Stamatović saopštio je da ruska firma Regrez KSP namerava da u Braneškom Polju, podno Zlatibora, gradi fabriku za reciklažu guma.

On je istakao da bi se u toj fabrici poštovali najviši standardi Evropske unije, te da je vrednost te investicije, za koju je rekao da je „gotovo izvesna“, oko deset miliona evra. Buduća fabrika nalazila bi se na lokaciji na kojoj je nekada bio izbeglički centar i trebalo bi da se u njoj zaposli 30, a u dogledno vreme, kako je rekao, taj broj bi se povećao na 300 radnika.

- Ruski privrednici bili su nedavno na Zlatiboru i odabrali tu lokaciju. Potreban im je plac od 70 do 100 ari, a ta lokacija im je zanimljiva jer je potpuno komunalno opremljena, u blizini su pruga i magistralni putevi koji vode prema Crnoj Gori i Bosni - rekao je Stamatović i objasnio da je ruskim partnerima čajetinska opština ponudila 300 evra po aru, što su, kako je rekao, oni načelno prihvatili.

Istakavši da Regrez KSP poseduje dve takve fabrike u blizini Moskve i Budimpešte, Stamatović navodi da će se u fabriku u Braneškom Polju dopremati guma iz cele Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Ipak, kako je pojasnio, saglasnost za realizaciju tog projekta neophodna je od Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja. „Guma bi se mlela mehanički u posebnim mašinama, bez vode i hemikalija. Izdvajaće se guma, platno i metal“ obasnio je predsednik čajetinske opštine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik